marți, 15 iunie 2010

Pentru cei puternici



Stalinskaya provine din rusescul "stal" care insemna otel, tare ca otelul.
Puterea Stalinskaya este data de calitatea superioara si de aromele deosebite.
Istoria acestei bauturi incepe cu o veche reteta ruseasca. Ea continua cu alcoolul premium obtinut din cereale de cea mai buna calitate, in conditii tehnologice de ultima generatie.
Designul ambalajului se distinge din randul produselor similare de pe piata datorita conceptiei grafice originale. Designul sticlei, in stransa legatura cu spiritul bauturii, este inregistrat acum si pe plan international, alaturandu-se astfel marcii inregistrate "Stalinskaya".
Pentru fiecare relansare a brandului Stalinskaya s-a colaborat cu celebra casa de creatie din Londra Claessens International, care a dezvoltat atat design-ul etichetei cat si al sticlei, intarind inca o data renumele de cea mai buna casa de creatie si dezvoltare pentru aceste categorii de bauturi.
Adaugand la toate acestea campaniile promotionale, precum si evenimentele de promovare, Stalinskaya a devenit cea mai apreciata si vanduta vodca din Romania.


Stalinskaya Clasic
Lansata in 1996, Stalinskaya a devenit in scurt timp lider pe piata bauturilor alcoolice, la categoria vodca. In 2007 a fost relansata intr-un design nou, modern, atractiv care confera marcii un aspect premium si o diferentiaza la raft de celelalte marci.
Puritatea recunoscuta a vodcii Stalinskaya se datoreaza in primul rand alcoolului premium din cereale, supus unui proces de tripla rafinare, dupa o reteta traditionala ruseasca. Concentratia alcoolica este de 40%.
Ambalajul special conceput de Claessens International ii confera acestei bauturi un plus de rafinament estetic, adecvat excelentei.
Stalinskaya se poate consuma simpla sau ca baza pentru cocktail-uri.
Stalinskaya se comercializeaza in sticle de 0,2L; 0,5L; 0,7L; 1L; 1,75L, prevazute cu picurator (cu exceptia sticlei de 0,2L).


Stalinskaya Lemon
Pentru consumatorii care prefera vodca aromata, Prodal a lansat pe piata in anul 1998 Stalinskaya Lemon, iar in anul 2000 a avut loc prima schimbare de design.
In anul 2008 Stalinskaya Lemon a fost relansata atat din punct de vedere al design-ului sticlei si etichetei cat si al retetei, ea raspunzand in acest moment tuturor exigentelor consumatorilor din acest segment.
Stalinskaya Lemon este o vodca ce contine aroma naturala de lamaie, obtinuta din alcool premium din cereale; are o concentratie alcoolica de 37,5% vol.


Istoria vodcii
Vodca a aparut in Evul Mediu, in partea de Est a Europei. Rusia si Polonia, pretind a fi locul de nastere al acestei vechi bauturi, dar locul exact de origine este inca necunoscut. Oricum, se presupune ca acest tip de alcool provine de la popoarele slave care au ocupat zona de Nord-Est a Europei. In aceste locuri, temperaturile scazute au facut dificil comertul cu vin si bere, deoarece acestea inghetau in timpul lungilor luni de iarna. In aceasta perioada bauturile spirtoase erau obtinute prin fermentarea "vinurilor" tari si a berii, inghetandu-le, iar apoi se extragea continutul de alcool din bauturile inghetate. In secolele XII-XIII s-au deprins primele tehnologii de distilare.
Primul alcool rafinat in Europa de Est, cunoscut ca « perevara », se obtinea dintr-un soi de vin dulce sau bere. Cuvantul "Vodca" (un cuvant ce provine din "voda", insemnand « apa » in mai multe limbi slave) a fost folosit pentru a descrie alcoolul obtinut din grau. Aceasta « licoare » era in principal folosita in scopuri medicale. Apoi in secolele care au urmat, vodca a devenit un termen folosit pentru bauturile spirtoase.
Nu era inca jumatatea secolului al XIV-lea, cand vodca a fost descoperita ca o bautura a spiritului. Familii si comunitati au inceput sa o produca inainte de sfarsitul anului 1300, unicul scop fiind acela de a o consuma. In Rusia vodca era folosita la evenimentele religioase, fiind considerata ca avand un "spirit" propriu. Un pahar era dat din mana in mana, iar aceia care refuzau sa ia parte la ritual erau considerati profani. Pe la inceputul secolului al XVII-lea a devenit un obicei ca vodca sa fie servita la balurile Curtii Imperiale Rusesti si la toate dineurile importante din Polonia, unde se servea cu paine.
Vodca a devenit populara inclusiv in randul oamenilor obisnuiti, acestia obtinand bautura din cartofi, care erau mai ieftini decat cerealele sau secara, si care fermentau mai usor decat acestea.
Mai tarziu, vodca a fost produsa la o scara mai larga in distilerii recunoscute, iar cartoful nu a mai fost folosit. In Rusia, cerealele au devenit principalul ingredient, in timp ce distileriile poloneze foloseau cu precadere secara. Astazi, cele mai multe branduri de vodca sunt obtinute din secara, grau, orz, porumb.

1 comentarii:

marul spunea...

am mai invatat ceva si azi . cred c-o sa uit pana maine .

About Me

Fotografia mea
╳ ╳ ╳ YourCrazyβitch
Vizualizați profilul meu complet

Facebook Badge