duminică, 20 februarie 2011

Cele mai stranii locuri din lume



Locul 10. Locul bataliei din 1863 la Gettysburg, Pennysylvania, considerata a fi cea mai atroce din timpul Razboiului Civil American. Despre Gettysburg se spune ca este cea mai bantuita destinatie de calatorie, fiecare metru patrat de pamant fiind susceptibil oricand de o aparitie stranie, nu numai pe campul de bataie, dar si in oras.

Foarte multe aparitii au fost serios documentate, iar fotografiile si inregistrarile video au fost prezentate pe canalele de televiziune americane.

Locul 9. Unitatea 731 a lagarului de concentrare de la Harbin, Manciuria, in China. Este considerat Auschwitz-ul Asiei si, scrie ghidul de calatorie, in termeni de umanitate si oroare isi merita pe deplin numele. Cel putin 3.000 de prizonieri chinezi au fost ucisi n acest loc de catre soldatii imperiali japonezi, alti 250.000 murind treptat datorita experimentelor facute pe ei.

Spre exemplu, au fost infectati cu ciuma bubonica, antrax si holera, mai apoi facandu-li-se pe vivisectie pentru a se observa schimbarile survenite in organism. Sau au fost aruncati in aer pentru a putea fi evaluate calitatile noilor explozibili creati de oamenii de stiinta japonezi pentru bataliile razboiului sino-japonez sau cele ale celui de-al doilea Razboi Mondial.

De foarte multi ani, aparitii paranormale sunt semnalate frecvent la Harbin: lumini fantomatice, aparitii ectoplasmice care merg la pas pe langa fostele sali de tortura, se aud voci de niciunde, iar in fotografiile facute acolo apar tot felul de ciudatenii. Recent, echipa de filmare a BBC, care realizeaza un documentar acolo, a avut probleme inexplicabile cu luminile si bateriile, un semn clasic de activitate paranormala.

Locul 8. Whitechapel/Spittalfields, zona in care ucidea Jack Spintecatorul in Londra. Identitatea celui supranumit Jack Spintecatorul, care a mutilat pana la moarte in 1888 cinci prostituate, a ramas pana acum tot necunoscuta, desi s-a speculat ca ar fi fost un doctor sau chiar nepotul reginei Victoria, printul Albert Victor.

Zona este una dintre cele mai vizitate din lume pentru fantome, nu numai pentru victimele lui Jack Spintecatorul, ci si pentru spiritele locale cunoscute de multa vreme, precum cea a unui capitan de corabie asasin ce bantuie un pub sau o trasura neagra trasa de cai albi ce se apropie de tine fara un sunet si dispare cat ai clipi din ochi.

Locul 7. Lagarele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, din Polonia. Aici este estimat ca au murit aproape doua milioane si jumatate de evrei in camerele de gazare.

Oricine le viziteaza este coplesit dintr-o data de melancolie si este parca apucat, scrie ghidul de calatorie, de presentimente rele, multi vizitatori abandonand turul pe parcurs, nemaiputandu-le suporta. Mai mult decat atat, extrem de impresionant pentru vizitatori e si faptul ca pasarile nu canta in copacii ce inconjoara lagarele de concentrare, iar tacerea este extrem de apasatoare, spun ei.



Numarul 6. Castelul lui Dracula din Transilvania.
Pentru fantomele din castelul lui Dracula, ghidul de calatorie american se multumeste sa dea doar referinte literare, printre care si cateva fragmente din cartea lui Bram Stoker.

Dovezi concrete ale unei sustinute activitati fantomatice in schimb nu. Locul 6 il ocupa insa castelul lui Dracula inaintea altora, probabil pentru faima castigata pe glob cu armata de filme sangeroase cu vampiri turnate la Hollywood, Dracula fiind unul dintre primii eroi vampiri si cel mai celebru din istoria filmului.


Numarul 5. Coloseumul din Roma. Aici luptau pana la moarte gladiatorii in arena pentru simpla, distractie a nobilimii. Mii de prizonieri de razboi sau practicanti ai altor religii neagreate de romani, precum crestinismul, erau aruncati animalelor salbatice aduse prada de razboi.

Nu numai ghizii turistici de la Coloseum, dar si turistii insisi vorbesc despre locuri care se racesc brusc, despre faptul ca au fost atinsi sau impinsi fara ca nimeni sa fie insa in preajma, iar paznicii edificiului povestesc ca frecvent se pot auzi sunete de sabii incrucisate, plansete indepartate sau, si mai ciudat, ragete de lei sau de elefanti.

Fantome ale unor cetateni romani de odinioara au fost vazute stand pe scaunele Coloseumului, iar silueta alburie a unui soldat roman de garda, conturata de intunericul noptii, este deja o banalitate.

Locul 4. Criptele din Edinburgh, Scotia. La inceputurile lor, cand au fost construite, acestea n-aveau deloc o reputatie proasta. Erau doar locuinte, birouri sau pivnite ale negustorilor scotieni, care-si aveau pravaliile deschise la suprafata, pe Podul de Sud al Edinburgh-ului.

Abia dupa ce au fost abandonate de acestia acum 200 de ani, din cauza intunericului si umezelii apasatoare, incepe povestea lor de groaza.

Luate in stapanire de vagabonzi si aventurierii cei mai saraci, dintre care celebrii Burke si Hare care isi selectau marfa cea mai buna pentru comertul cu cadavre pe care-l faceau cu spitalele din apropiere, criptele au devenit focarele din care izbucneau molimele, precum ciuma, ce decimau periodic populatia Edinburgh-ului.

Din momentul in care au fost redescoperite, despre criptele din Edinburgh nu s-a mai vorbit fara sa fie pronuntat si cuvantul “fantome”, iar in epoca moderna fotografiile sau inregistrari video cu aparitii ectoplasmatice nu sunt deloc putine.

Locul 3. Padurea sinucigasilor din Japonia. In padurea Aokigahara, numita si “Marea de copaci”, isi iau viata cel putin treizeci de oameni pe an.

In 2002, echipele de politisti si voluntari care se constituie anual pentru gasirea lor, au descoperit 78 de cadavre in padure, cu cinci mai mult decat recordul detinut de anul 1998. In acel an, patrulele de politie care supravegheaza padurea tocmai pentru a impiedica sinuciderile au reusit sa gaseasca alti 83 de oameni, inainte de a-si lua viata.

Oricum, padurea este impanzita cu tablite ce-i incurajeaza pe acestia sa nu-si ia inca viata, ci mai intai sa incerce sa gaseasca ajutor. Majoritatea celor care se sinucid in padurea Aokigahara sunt barbati si au in jur de 30 de ani.

Padurea Aokigahara este pe locul trei la numarul de sinucideri din lume, dupa Golden Bridge din San Francisco si viaductul Bloor Street din Toronto. Fantomele circula nestingherite aici, aparitiile lor fiind consemnate de un numar mare de fotografii sau materiale video.

Locul 2. Orasul New Orleans, Louisiana. Este considerat cel mai bantuit oras din Statele Unite, faima castigata probabil de faptul ca este patria americana a voodoo-ului, dar si orasul in care odioasa bogatasa Delphine LaLaurie, una dintre cele mai faimoase criminale in serie, isi tortura si ucidea sclavii, impreuna cu sotul ei, dr. Leonard LaLaurie. In New Orleans au fost vazute bantuind inclusiv fantome de caini si pisici.

Locul 1. Catacombele din Paris. Cu mult timp in urma, cand nu-si mai incapea in porti de cat de inghesuit devenise, Parisul si-a facut rost de pamant dezgropandu-si mortii de secole si depozitandu-i cu milioanele in catacombele din Paris. Oasele lor sunt asezate unele peste altele pe rafturi, brate la brate, picioare la picioare, cranii la cranii, iar unele dintre incaperi au chiar decoratiuni facute din oase disparate.

Catacombele sunt vizitate de aproximativ un million de turisti pe an. Multi dintre ei, dar si ghizii lor, nu au intalnit aici doar tacere mormantala. Vorbesc despre fantome, care fie au trecut fara sa-i ia in seama pe langa ei, fie au urmat cuminti si tacute grupul prin tunele.

Unele dintre aceste intalniri n-au fost usor suportate de turisti si tururile au fost intrerupte din cauza sentimentului coplesitor de neliniste.

Aparitiile fantomelor din catacombele Parisului sunt consemnate de un numar urias de fotografii si inregistrari video.

0 comentarii:

About Me

Fotografia mea
╳ ╳ ╳ YourCrazyβitch
Vizualizați profilul meu complet

Facebook Badge